Huset med de rare i!På slutten av 90-tallet hadde LLH Rogaland lokaler i en kjeller på Storhaug.  Kjelleren lå i Jelsagata på Storhaug. En vanlig gate i et vanlig boligstrøk med vanlige hus som det bodde var vanlige folk i. Første gang jeg gikk ned over Jelsagata følte jeg at nå kom alle til å få vite at jeg var lesbisk. Jeg var overbevist om at alle som så at jeg gikk ned over denne gata skjønte at jeg skulle i "homokjelleren". Det tok meg lang tid for jeg innså at sånn var det nok ikke. Sannsyneligvis var det ingen som brydde seg om hvor de som gikk nedover gata skulle og om de var homo eller ei. Man blir ganske selvsentrert av å være inne i skapet. Man innbiller seg at alle opptatt av hvem som er homo. I virkeligheten kan de fleste ikke bry seg mindre.

 

Huset var en vanlig enebolig, men med et noe uvanlig innhold. På loftet var det angstgruppe, i første etasje senter for spiseforsyrrelser og i kjelleren holdt altså homoene til. Jeg gikk hit hver fredagskveld i flere år. Dette var før Skeiv ungdom så dagens lys, men det var ungdomsgruppe hver fredag kveld. Her møttes ungdommer som hadde det til felles at de var under 26 og forelska seg i personer av samme kjønn. Det var ingen nedre aldersgrense, så aldersspennet var ganske stort.

 

Det var ikke det at vi gjorde så mye der. Vi kan vell trygt si at det vi hang. Satt i noen store sofaer og prata. Av og til så vi en film. Jeg vil påstå at jeg ble ganske herda av å henge her, for tonen kunne være ganske grov. Når jeg tenker tilbake skjønner jeg ikke hvorfor jeg var så ivrig på å gå der. Innimellom var det ganske kjedelig, og vi som gikk der var så vanvittig forskjellige. Likevel var det så befriende å gå der som alle var like annerledes som meg. Som forstod hvordan det var å ha hemmeligheter og å komme ut. Noen av de menneskene som ga meg mest støtte gjennom ungdomstida traff jeg her. 

 

De fleste av oss var ganske forskremte da vi kom dit første gang. Noen hadde aldri sett en homo før, om man ikke da regner med sitt eget speilbilde. Noen, var som meg, overbevist om at naboene satt å noterte hvem som kom, og om de gikk inn i etasjen for angst, spiseforstyrrelse eller homo. Noen hadde funnet ungdomsgruppa med å slå opp på "homo" i telefonkatalogen og skrevet brev til en anonym postboks man fant der. Selv om tonen kunn være ganske tøff så ble ungdomsgruppa et sted man kunne blomstre. Når man kom dit kunne man føle seg alene, men man skjønte fort at det var man ikke. Og at man var skeiv var faktisk ikke verdens undergang. Vi var i grunnen ganske samstemte på at det var de heterofile og ikke oss som var rare. Å våkne opp en morgen å plutselig være hetero var en skremmende tanke! Jeg har egentlig ikke noe behov for å være sammen med noen bare fordi de og er skeive, men da, som småforvirra tenåring, var den litt gjemte kjelleren med ungdom som var ganske ulike meg en befrielse.

 

#homo #lesbisk #skeiv #jævlahomo #regnbue #stavanger #blogg #utavskapet #ungstoltoghomo #ungdomstid #fri #lesbe #homofil #homofili  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

melkesjokolade

melkesjokolade

33, Tvedestrand

Stavangerjente bosatt på Sørlandet med kone og to barn. Livet smiler.

Kategorier

Arkiv

hits